Core Perspektiv er en serie med e-bøker fra Core Group. Formålet med e-bøkene er å introdusere nye forretnings- og teknologitrender, undersøke interessante temaer og presentere nye perspektiver på områder som er relatert til omstilling, forretningsutvikling og strukturelle initiativer innenfor Teknologi-, Media- og Telekom.

Teknisk gjeld og modernisering

Teknisk gjeld oppstår når man i utviklingsarbeidet velger suboptimale måter å løse problemer på. Dette i sin tur medfører problemer med å gjennomføre endringer og nyutvikling på en hensiktsmessig måte.

Denne eboken er utdyper problemstillingene rundt teknisk gjeld, og er basert på dybdeintervjuer med IT-ledere i norsk nærngsliv og i offentlig sektor.

 


Last ned

Last ned

Fra papir til digital – behov for nye forretningsmodeller

Hvordan skape forretningsverdi på innhold i en digital verden?

Forretningsmodellen til tradisjonelle medier som papiraviser, magasiner og bøker gjelder ikke i den digitale verden.

Denne e-boka utdyper utfordringer som tradisjonelle printmedier står overfor i forsøket på å tjene penger på digitalt innhold.

Denne e-boka vil gi et perspektiv på hvordan mediebedriftene kan skape vekst i nye kanaler og markeder, samtidig som hovedinntektsstrømmen eroderer – og det fort!


Last ned

Fra sjefredaktør til produktdirektør

Tradisjonelle medier som papiraviser, magasiner og bøker må endre seg for å lykkes i den digitale verden.

Det er ikke tilstrekkelig å kopiere eksisterende forretningsmodeller, organisering og arbeidsprosesser og forvente samme inntjening som før.

Denne e-boka vil gi deg et perspektiv på hvordan organisasjon, kultur og regler må endres for å skape vekst i nye kanaler og markeder.


Last ned