Content is King, after all

Vi går inn i de siste dagene av året, og hvis vi begynner å se oss litt tilbake, så har 2013 virkelig vært året som har bevist at ”Content is King”.

Vi vet allerede at vi ikke lenger bare søker etter innhold, men at merkevarer og produkter sørger for at innholdet også finner oss. Vi kommer til å se flere eksempler på at bedrifter i større og større grad innser at de kan benytte seg av sine egne kanaler, produkter og innhold for å koble seg helt frem til forbrukerne. De er ikke lenger avhengig av å benytte seg av en tredjepart, som TV og radio, eller av å kjøpe seg annonseplass for å markedsføre sine produkter og tjenester.

I året som kommer, vil markedsførere kunne kapitalisere enda mer på innhold gjennom å gjøre det mer tilgjengelig på tvers av digitale flater. Kundene vil fortsatt være livslinjen til hvilken som helst bedrift, og man må evne å engasjere kundene sine på stadig mer meningsfulle måter. Innholdsmarkedsføring vil derfor få en distinkt betydning i stadig flere organisasjoner, og i 2014 kommer vi til å oppleve at bedrifter i økende grad vil være i stand til å forklare hva innholdsmarkedsføring er, hvorfor det er viktig, og hvordan det henger sammen med deres forretningsmessige mål. Bedrifter som evner å integrerer dette på en gjennomtenkt måte i markedsføringsplanene sine, vil ha gode forutsetninger for å lykkes.

Samtidig som at det å utvikle innhold og nyttig informasjon for kundene, blir en stadig viktigere del av markedsføringsstrategien til flere selskaper, vil også noen gå enda lenger for å bryte gjennom og skille seg ut i konkurransebildet.

En av de største trendene nå er at merkevarer opptrer som produsenter og setter opp sine egne redaksjoner og produksjonsstudioer. Eksempler på dette er Netflix med House of Cards, Amazon med Alpha House, og Red Bull, som omtaler seg selv som et mediehus som tilfeldigvis selger energidrikk. Mest sannsynlig er vi bare vitner til den første bølgen av denne nye trenden, nå som markedsavdelingene gradvis begynner å se mer ut som mediehus, og de største merkevarene faktisk er de som ansetter flest journalister.

Som vi også allerede har sett med Procter & Gamble, Adobe og Coca-Cola vil vi i tiden fremover komme til å se enda flere eksempler på merkevarer som lansere sine egne innholdsplattformer. Bli derfor ikke overrasket om en rekke større merkevarer bestemmer seg for å kjøpe opp mediebedrifter i løpet av året som kommer.

Hvis du ikke kan bygge det selv, kjøp det!