“A-pressen + Dagbladet = Sant”

Det har gått rykter om at A-pressen og Bernergruppen, som eier Dagbladet, “dater” for tiden. Om de ikke gjør det, så burde de innlede et forhold. Fornuftsekteskap er noe de fleste av oss synes er passé, men i mediebransjen har det ennå mye for seg.

Utenom å eie halvparten av TV2 har A-pressen en sterk og dominerende posisjon med lokale aviser og nettsteder spredt over hele landet, med dertilhørende virksomheter som trykk, distribusjon og annonsesalg. A-pressen har gjennom sitt eierskap i Nettavisen og oppkjøp av en del nisjesteder forsterket sin digitale posisjon. Med Dagbladet i porteføljen ville de kommet opp blandt de tre øverste på TNS Gallups digitale toppliste.

Sammen ville de også kunne gi et mer komplett annonsetilbud nasjonalt. A-pressen har et stort annonsehull i Oslo – noe Dagbladet vil kunne være med å tette. For Bernergruppen og Dagbladet vil det være nyttig å inngå i et mediefellesskap med alle de stordriftsfordeler dette gir for den tradisjonelle avisdriften hvor kostnader må reduseres.

Konsernsjef i A-pressen, Thor Gjermund Eriksen, kjenner Dagbladet godt fra sin tid som journalist og ansvarlig redaktør der. Det er alltid enklere å komme til de sentrale “make it or break it”-poengene når man kjenner hverandre litt fra før.

Dagbladets opplag er sterkt fallende – selv om vi nå er vitne til et hvileskjær. A-pressens papiropplag er mer stabilt. Det er allikevel et tidsspørsmål før man ser at faste kostnader i forbindelse med papirutgivelsene overstiger muligheten for inntjening. Gjennom et forpliktende ekteskap vil  de kunne samle krefter for å investere tilstrekkelig og kapitalisere på den samlede digitale trafikken, innholdet og kundene. Det digitale forretningsområdet må utvikles for å kompensere etterhvert som inntjeningen blir lavere i de trykte medier. Det er den beste sjansen for å endelig tjene penger digitalt, og tiden er inne nå!

Alt taler for at dette er fornuftig og riktig for begge parter, spørsmålet er om eierne som er LO og Telenor på den ene siden, og Bernergruppens sterke mann Jens P. Heyerdal på den andre siden ikke bare er i flørte-humør, men er villig til et langsiktig, forpliktende og lykkelig ekteskap.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>