Hvilke IT-bedrifter får VC-finansiering?

Hvis du spør en Venture-kapitalist vil han (det er nesten alltid en mann) blant annet svare at du må ha et skalerbart konsept som er testet og akseptert av kundene, fortrinnsvis med internasjonalt potensial.

Core group har sjekket ut hvilke bedrifter som faktisk får VC-finansiering. Ikke overraskende er det en stor overrepresentasjon av rene teknologibedrifter, med større eller mindre grad av internasjonale ekspansjonsmuligheter. Over 50% av de IT-bedriftene som får VC-finansiering er rene teknologiaktører. Dette er som forventet og dessuten i henhold til VC-aktørenes egne investeringsstrategier.

Av bransjeaktørene som får VC-finansiering er det sterk overrepresentasjon av bedrifter med fokus på å utvikle programvare for olje- og energisektoren. Med tanke på næringsstrukturen i Norge er også dette som forventet. De internasjonale ekspansjonsmulighetene vil da i første rekke komme gjennom kundene, som i stor grad er bedrifter som arbeider internasjonalt.

Betyr dette at du ikke vil få VC-finansiering hvis bedriften din ikke er bygget på en teknologisk innovasjon eller bransjekompetanse innenfor olje- og energi? Vi kan naturligvis ikke gi noe entydig svar på dette, men det som synes klart, er at sannsynligheten for VC-finansiering i slike tilfeller er langt mindre.

En kommentar på “Hvilke IT-bedrifter får VC-finansiering?
  1. Christoffer sier:

    En forklaring kan være at verdisettingen av en teknologiaktør vil i mange tilfeller være enklere sammenlignet med IT-selskaper der verdiobjektet er uklart, siden denne mest sannsynlig vil ha en bevisst IPR-strategi, og dermed beskyttet teknologien med et eller flere patenter. Dette vil gjøre verdisettingen av selskapet betydelig enklere, og passer dermed bedre inn i en tradisjonell investerings-strategi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>