Vokser VC-finansierte bedrifter raskere enn andre?

I følge Core groups analyse av 350 programvarehus med omsetning over 5 MNOK i 2009, er det kun 7% av bedriftene (4% av omsetningen i markedet) som har vesentlig grad av Venture Capital-finansiering.

Vår hypotese i forkant av analysen var at Venture Capital-finansierte bedrifter ville ha betydelig høyere vekstrater enn privateide bedrifter. Forskjellen var imidlertid ikke større enn 3,5% høyere gjennomsnittlig årlig vekst de 10 siste årene, noe som kan synes lite, til tross for renteeffekten. For de Venture Capital-finansierte bedriftene er jo hovedsakelig vekstbedrifter som, i motsetning til de privateide bedriftene som har positive marginer, samlet ikke kan vise til lønnsomhet i perioden.

0 kommentarer på “Vokser VC-finansierte bedrifter raskere enn andre?
1 Pings og/Tilbakesporinger for "Vokser VC-finansierte bedrifter raskere enn andre?"
  1. [...] At det er kapitalbehov for IT-selskaper i tidlig fase, er intet nytt, men det som gjør seg stadig mer gjeldende, er et stadig økende fravær av venture-kapital i tidlig fase. Et nærmere ettersyn av selskapenes finansieringskilder viser at kun 7% er venture-finansiert. [...]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>