Veksten i det norske ERP-markedet kommer tilbake i 2010

Core group har gjort en analyse av det norske ERP-markedet. Denne viser en -0,7% nedgang i total omsetning fra 2008 til 2009, til tross for at konsolideringen av tilgrensende applikasjonsområder inn på ERP-plattformen fortsetter. På den annen side virker det som om ERP-leverandørene har brukt ”finanskrisen” til å redusere kostnader, for bransjemarginen øker fra 5,6% til 6,7% i den samme perioden.

Det er imidlertid store forskjeller mellom de enkelte leverandørene. De store internasjonale aktørene, med unntak av Lawson, gjør det generelt bra, mens bransjeaktører uten tilstrekkelig finansiell løfteevne og strategisk fokus har problemer med både vekst og lønnsomhet. Core group har stor tro på innovative forretningsmodeller basert på software-as-a-service og cloud computing, og er spent på om Xledger og 24SevenOffice lykkes med å utvikle bedriftene sine rundt denne type modeller.

Core group estimerer noe lavere lønnsomhet for ERP-markedet som helhet i 2010, men vurderer det som sannsynlig at veksten vil komme tilbake allerede i inneværende år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>