Nå er iPad’en her, hva skal forlagene gjøre?

Endelig har det kommet et brukervennlig lesebrett på markedet (ikke i Norge foreløpig, vi må vente). Men hvilke konsekvenser vil lanseringen av iPad få for forlagsbransjen? Kommer forlagsbransjen til å følge samme mønster som musikkbransjen etter iTunes, Napster og Spotify? Hva skal vi med tradisjonelle bokhandlere når vi kan laste ned boken direkte fra internett og lese den i et brukervennlig grensesnitt? Blir behovet for distribusjonsnettverk borte? Kommer forlagene til å bli fremtidens smeder og skomakere?

En ting er i hvert fall sikkert, ingenting kommer til å bli som før. Min hypotese er likevel at forlagene kommer til å ha en viktig rolle også i fremtiden. Det er likevel tvilsomt om de kan fortsette med samme struktur. Kanskje fremtidens forlag i stadig større grad vil dreie seg om forfatterutvelgelse, forfatterutvikling, markedsføring, IPR og internasjonal kommersialisering, fremfor de mer praktiske sidene ved produksjon og distribusjon av bøker som er viktige elementer i de fleste forlag i dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>